YATAY ÇIKIŞLI DRENAJ KANALLARI (ORTADAN TEK ÇIKIŞLI, ÇIKIŞ YÖNÜNDE EĞİMLİ)
GENEL BİLGİLER
|
KULLANIM ALANLARI Mutfak, çamaşırhane tipi drenaj kanalları, endüstriyel tip mutfaklar, bulaşıkhaneler, çamaşırhaneler, soğuk depolar ve barlar gibi insan ve hafif yüklü arabaların dolaştığı mahallerde, zemine dökülen suyu ve cihazların yıkanması veya kullanılması sonucu oluşan atıksuyu toplamak ve tesisata yönlendirmek için kullanılırlar. YATAY ÇIKIŞLI DRENAJ KANALLARININ UYGULANDIĞI YERLER Yatay çıkışlı drenaj kanalları uygulama mahallinin altında başka bir kat bulunmadığı zemin katlar ve bodrum katlarda uygulanır. Ayrıca, üst katta olmasına rağmen, tesisatın zeminde ve yatay olarak uygulanması halinde de yatay çıkışlı drenaj kanalları kullanılır.
HAVUZ TİPİ Ortadan tek çıkışlı, çıkış yönünde eğimli drenaj kanallarında, atıksuyun tesisata gitmeden önce toplandığı havuz, iki uçtan ortaya doğru eğimli olup, çıkış borusu havuzun tam ortasındadır. Kullanılacağı mahaldeki zemin şartlarına göre belirlenmek üzere “derin tip” ve “sığ tip” olarak iki tip havuz seçeneği vardır. Çıkış borusunun tam ortada olmayıp, herhangi bir yönde ortadan farklı bir noktada olması istendiği takdirde, istenilen ölçülere uygun olarak imalat yapılabilir! ORTAK ÖZELLİKLER | - Tamamen 18/10 Cr/Ni ( AISI 304 kalite ) paslanmaz çelik saçtan imal edilir.
- Hijyeniktir, yağ ve pislik tutmaz, kolay temizlenir.
- Tesisattan koku, fare ve böcek gelişini önleyen özel sifon düzenlidir.
- Yemek artıkları ve benzeri katı atıkların tesisata gitmesi, tesisatın tıkanmasına yol açacağı için mümkün olduğu kadar bu tür atıklar drenaj kanallarına atılmamalıdır.
Ancak, kontrol dışı olarak bu tür atıkların drenaj kanalına gitmesi halinde, bu atıkları engellemek üzere süzgeç tertibatlıdır. - Tamamen argon-ark kaynağı ile imal edilip özel bir kimyasal madde kullanılarak sızdırmazlık testine tabi tutulur.
- Her türlü pissu tesisatına ( pvc, pik, vs. ) bağlanmaya uygundur. Siparişte,
bağlanacağı tesisat borusunun ölçüsü ve malzemesi öğrenilerek, uygun bağlantı borusu kullanılır. - Bağlantı boruları, tesisatta kullanılan boru tipi, ölçüsü ve bağlantı şekline uygun
olarak, gerekli çapta işlenir ve kalibre edilir. - Montaj sırasında, drenaj kanalının seviyesinin kolayca ayarlanabilmesi için yükseklik ayar elemanları mevcuttur.
- Drenaj kanalının beton içinde sabitlenmesi için, boya göre değişen sayıda, ankraj elemanları drenaj kanalına monte edilmiştir.
- Yekpare ve kaynaklı olarak imal edildiğinden, montajı gayet kolaydır; özel alet ve beceri gerektirmez. Mevcut tesisata dahi bağlanabilir.
- Standart olarak üst ızgaraları petek tipidir.
- Petek tipi ızgaralar, 20 x 20 mm aralıklı petek görünümünde, tarak şeklinde karşılıklı olarak birbirinin içine geçen ve 25 mm genişlikte lamalardan oluşurlar. Izgaralar, her iki yüzden ve bütün birleşme noktalarından tamamen argon-ark kaynağı ile birleştirilirler ve kimyasal temizlik işlemine tabi tutulurlar. ( Diğer ızgara çeşitleri için “Paslanmaz Çelik Kanal Izgaraları” bölümüne bakınız.)
| MONTAJ
Drenaj kanalının zemine sağlam ve düzgün bir şekilde sabitlenmesi, sorunsuz ve uzun süreli kullanım için çok önemlidir. Bu nedenle, montaj sırasında ürünle birlikte verilen "Montaj ve Uygulama Kılavuzu"na dikkatle uyulmalıdır. | |
|